tisdag 21 juni 2011

Podcast...away

iPod Headphones Collection

iPod Headphones Collection a photo by williamli on Flickr.

Första podcasten är skapad. Det blev nog mest en insändare i debatten om IKT eller snarare avsaknaden av IKT i skolan. Jag valde att arbeta i Audacity som jag har använt någon gång tidigare, bland annat i ett samarbetsprojekt med Svenska där eleverna fick göra radioprogram som en redovisningsform.
Verktyget är hyfsat lättanvänt när man väl lärt sig hur man ska göra och jag fick ytterligare ett par användbara tips efter att ha sett instruktionsvideon. Podcasts och Screencasts har båda sin plats i undervisningen, fast på olika sätt. Podcast ser jag mera för inspelning av föreläsningar eller för att lyssna på fördjupningsmaterial inom ett ämne. En screencast är däremot utmärkt när man skall demonstrera hur någonting fungerar eller hur ett moment skall utföras.
Risken med podcast är att det lätt blir lite tråkigt att lyssna på, man tappar koncentrationen.
Sammanfattningsvis tyckte jag att det var förvånansvärt enkelt att göra en podcast.
Lyssna på min podcast.

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag försökte lyssna på din podcast, men allt jag hör är en fanfar? trist tycker jag :(
    Den verkar inte komma upp i iTunes heller.

    / lisa (kurskamrat vid KTH:s sommarkurs!)

    SvaraRadera
  2. Hmmm, det var ju lite konstigt. Jag har lyssnat på den i iTunes och fått hela att fungera. Skumt...får se om det är fler som har samma problem.

    SvaraRadera
  3. Hej igen!

    Nu lyssnade jag på min mammas mac, och då kom jag betydligt längre än på min egen PC. Dock slutade den mitt i en mening; precis efter du börjat prata om varför du är intresserad av IKT i skolan.

    / lisa

    SvaraRadera
  4. Jag har provlyssnat både via Itunes och länken här och både flyter på bra. Får se om du har samma problem med andra som laddar upp sen...

    SvaraRadera
  5. Nu funkade det tillslut! Både på min egen dator och min mammas. :)

    SvaraRadera